Asunto Oy Korpilahden Päijätranta on vuonna 2001 valmistunut luhtitaloyhtiö Korpilahden keskustassa Päijänteen rantamaisemissa sataman välittömässä läheisyydessä. Rakennuksessa on kuusi (6) asuinhuonestoa, varasto ja tekniset tilat. Kokonaisala 442 m², huoneistoala n. 360 m².

Taloyhtiön lämmitysjärjestelmä uudistettiin vuonna 2014 isännöintitoimiston tekemän selvityksen ja laskelmien perusteella. Taloyhtiössä päädyttiin muutokseen, jossa 13 vuotta vanhan öljylämmitysjärjestelmän rinnalle mitoitettiin ja rakennettiin 100 % energiatarvetta palveleva maalämpöjärjestelmä. Hankeen johtaminen uskottiin isännöintitoimistolle. Päätettiin, että vanha öljylämmityjärjestelmä jätetään rinnalle varajärjestelmäksi.

Nyt kahden ja puolen (2,5 v) toimintavuoden tulosten perusteella, onnistuneen maalämpöprojektin ansiosta taloyhtiön lämmityskulut ovat pienetyneet noin 70 %.  Lisäksi asukkaiden kertoman mukaan huoneistojen sisäilman lämpövaihtelut ovat pienentyneet, lämpö on tasaista ja sisäilma on hyvää. Osakkaat ovat olleet ratkaisuun erittäin tyytyväisiä sekä teknisessä että taloudellisessa mielessä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että investointi maksaa itsensä täysin takaisin noin 6 vuodessa. Tämä taloyhtiö kuuluu monella tavalla mitattuna parhaaseen A-ryhmään.

Urakoitsijat, jotka vastasivat hankkeen toteuttamisesta:

Pumppumies Puoliväli Oy

Porakaivoliike Kallioniemi Oy

 

Julkaistu taloyhtiön hallituksen kanssa yhteistyössä.