Asunto Oy Satojaatila, 1980-luvun taloyhtiö, jossa kaksi betonirakenteista asuinrakennusta Jämsän keskustan läheisyydessä, 19 huoneistoa.

Taloyhtiöön oli kertynyt kunnossapitovelkaa vuosien saatossa tavalla, että sen pystyi näkemään konkreettisesti kadulta käsin.

Taloyhtiön isännöinti siirtyi toimistoomme 2013. Toimestamme selvitettiin taloyhtiön lähtötilanne kunnossapitotarpeiden osalta. Taloyhtiön hallitus ja yhtiökokous päätti tältä pohjalta strategiasta ”kaikki paikat kerralla kuntoon”. Hallitus ja isännöinti laativat kokonaisuudesta toimintasuunnitelman ja rahoitussuunnitelman tavalla, jolla mega-hanke olisi toteutettavissa osakkaiden asumiskustannukset kohtuullisina pitäen.

Taloyhtiössä arvostettiin nopeaa rypistystä, eikä ”nostureita haluta pihaan joka vuosi” asumista häiritsemään.

Remontti aloitettiin sisätöillä 2015 ja ulkotyöt aikataulutettiin vuodelle 2016.

Remonteissa uusittiin: vesikatto (aluskate, vesikate), kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät, julkisivut (puhdistus, paikkaus, parvekelaattapinnotus, elementtisaumaus, maalaus), parvekeiden lasikaiteet ja yläosan lasitukset, ikkunat, ovet, lukitukset, ilmastointikoneet ja automatiikka, pihan parkkipaikka-alueet  (24 lämmityspaikkaa), molempien rakennusten yläpohjan lisäeristykset, RST-vesijohdot ja huoneistokohtaiset vesimittarit, pesuhuoneremontit (12 kpl).

Kustannukset pysyivät hyvin kurissa, hankeiden kokonaiskustannusarvio alitettiin muutamalla prosentilla, vaikka tässäkin kävi niin, että remontin edetessä nousi esille aina uusia kohteita, että tämäkin olisi kiva uusia tässä samassa yhteydessä jne. Näitä uusia pienempiä kohteita hoidetaan vielä kuntoon normaaleilla hoitovaroilla.

Tietomme mukaan Jämsän alueella ei ole tehty yhtä kattavaa, yhtä tehokasta korjaushanketta mitattaessa tehokkuutta toteutuneella neliökustannuksella.

Onnistumisen on mahdollistanut yhtiökokouksen luottamus hallitukseen, hallituksen luottamus isännöinnin kykyyn johtaa hanke sekä avoin yhteistyö ja luottamus hankkeen päätoteuttajaan.

Asukkaat ovat yhtiökokouksessa remontin valmistumisen jälkeen ilmaisseet tyytyväisyytensä sekä tekemiseen että ratkaisuun kunnostaa kaikki paikat kerralla kuntoon.

Tämä taloyhtiö on ostajalle turvallinen valinta, asiat ovat kunnossa ja tulevaisuus hyvin ennustettavissa niin taloudellisesti kuin teknisestikin.

Urakoitsijat, jotka vastasivat hankkeen toteuttamisesta:

Maalaustyö Kari Pohja Oy

Karelia Ikkunat Oy

Lumon Suomi Oy

Jokilaakson Eristys Oy

Elpiko Oy

PeltiLahti Oy

Byro Energiatekniikka Oy

Suomen Teollisuusautomaatio Oy

Säynätsalon Puhallusvilla Oy

Bobcat-Urakointi M.Kyllästinen Oy

Putkityö Niemelä Oy

Hallituksen puheenjohtaja Hannu Oksanen. Julkaistu taloyhtiön hallituksen kanssa yhteistyössä.