Asunto Oy Ainolanranta on 1982 valmistunut rivitaloyhtiö luksuspaikalla, josta esteettömät näkymät Päijänteen hienoon järvimaisemaan, rantaan matkaa alle sata metriä. Talossa on 12 asuinhuoneistoa, tekniset tilat ja iso oma tontti.

Taloyhtiö siirtyi ammatti-isännöitsijän hoidettavaksi 2014. Taloyhtiön piharakenteissa oli virheitä ja taloyhtiöön oli kertynyt huoltovelkaa ja selvitysten jälkeen korjaustoimiin oli ryhdyttävä viipymättä.

Taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin luottamuksellinen yhteistyö sekä yhtenäinen näkemys arvokkaan kiinteistön kuntoon laittamisesta käynnisti yhtiössä mittavat ja tarpeelliset korjaushankkeet 2014-2015.

Taloyhtiössä korjattiin mittavia rakennusaikaisia virheitä ja muita vaurioita piha-, salaoja-, sadevesi-, sokkeli- ja perustusrakenteissa. Hankkeiden toteuttamiselle on asettanut erityisen hankalia vaatimuksia aikanaan huolimattomasti tehty perustus ja salaojitus, joiden korjaamiseksi jouduttiin mm. räjäytys- ja louhintatöihin.

Hankkeissa uusittiin rakennuksen yläpihan puoleisen seinustan vedeneristykset, salaojitus, sadevesijärjestelmät sekä kaikki pihapäällysteet. Rakenteiden korjauksella on saatu ulkopuolinen vesi hallintaan siten, että se pääsee mahdollisimman vähän vaurioittamaan rakenteita ja rakennusta jatkossa.

Pihat päällystettiin asfaltilla ja rakennettiin viihtyisän näköisiksi pihakivetyksineen ja istutuksineen.

Tällä viihtyisällä luksuspaikalla sijaisevalla rivitalolla on nyt paljon huolettomampia ”kilometrejä” edessä. Hallituksen puheenjohtaja Reijo Aho.

Julkaistu taloyhtiön hallituksen kanssa yhteistyössä.